Ik zoek een:

Boekhouder gezocht

Boekhouder gezocht

Boekhouder gezocht die uw administratie verzorgt en u daarmee ontlast? Dit kan voor uw bedrijf, maar ook als particulier of ZZP.

Uw boekhouder behandelt eigenlijk elke factuur voor u. Zowel inkomende als uitgaande facturen. Mocht u een kasopname doen of juist een storting in uw kas? Ook dan is uw boekhouder hierbij betrokken.

Uw boekhouder maakt een rapport op van de financiën en financiele activiteiten binnen uw bedrijf in een jaar. Deze gegevens worden vervolgens door de accountant gecontroleerd.

Kosten boekhouder

Kosten voor een boekhouder verschillen. Uiteraard verschillen de boekhouder kosten als het een Besloten Vennootschap betreft of als u zelfstandige bent, een maatschap heeft, een VOF of dat u een boekhouder voor een eenmanszaak nodig heeft. 

Voor kleinere bedrijven, zoals het Midden- en kleinbedrijf (MKB), kan een boekhouder u helpen. Een boekhouder kan echter geen accountantsverklaring afgeven. Mocht u een accountantsverklaring nodig hebben, kijk dan op onze pagina met accountants.

De boekhouder stelt uw jaarrekening op. De boekhouder doet uw administratie of helpt u bij het correct voeren van uw administratie. Bespreek samen met een boekhouder van LegalSpot wat u nodig heeft en hoe zij u daarbij kunnen helpen.

Uurtarief boekhouder

Het uurtarief van een boekhouder begint bij 35 tot 100 euro, maar kan rustig ook een veelvoud daarvan zijn. Maar maakt u zich geen zorgen. Boekhouders van LegalSpot zijn open in hun tarieven, altijd voordelig en u kunt eerst bespreken wat zij voor u moeten kunnen betekenen.

Overigens lijkt het uurtarief voor boekhouders in de toekomst te gaan verdwijnen. Steeds meer boekhouders hanteren geen uurtarief meer, maar een fixed fee. Oftewel, een vaste prijs voor een opdracht of oplossing.

Daarnaast bieden steeds meer boekhouders een maand- of jaar abonnement op hun diensten aan. Een abonnement op een boekhouder kan duidelijkheid verschaffen, maar toch is het aan te raden alle voors en tegens eerst goed te bespreken.

De kosten van een boekhouder verschillen dus. Zo kunnen kosten per uur, per werknemer, per maand of per controle worden berekend. Als u enkel wettelijk verplicht bent om een jaarrekening op te stellen, dan kan dat vaak al vanaf ongeveer 500 euro tot ongeveer 1000 euro als u starter of ZZP’er bent. Als uw organisatie groter is omdat u een Midden- en Kleinbedrijf (MKB) runt dan kunnen de kosten voor boekhouding ongeveer 1500 en 2000 euro zijn. Bij grote ondernemingen of corporates is dit een veelvoud hiervan.

Boekhouders die u kunt vinden op LegalSpot.nl zijn, zoals gezegd, open over hun uurtarieven en u kunt ze altijd eerst uw vraag voorleggen zodat u samen kunt bekijken hoe, of en voor welk tarief u geholpen kunt worden.

Lees verder...