Ik zoek een:

BTW specialist

BTW specialist

Een BTW specialist is een fiscalist die zich volledig heeft gespecialiseerd in BTW. Voor BTW advies is dit ook noodzakelijk, want door de ingewikkelde materie en veranderende wetten en regels is BTW advies niet weggelegd voor elke fiscalist. BTW specialisten controleren uw BTW positie en zorgen ervoor dat dit wordt geoptimaliseerd zodat veel kan worden bespaard.

Hoe werkt BTW advies?

BTW advies zorgt ervoor dat de BTW-positie van uw onderneming volledig wordt geoptimaliseerd en waar nodig zorgt een BTW specialist voor besparingen op de BTW. Dit kan bijvoorbeeld door een BTW scan te laten uitvoeren.

Wanneer is een BTW specialist nodig?

Eigenlijk is een goede BTW specialist voor elke ondernemer nodig. Bijvoorbeeld als u nu alleen in Nederland onderneemt of juist ook internationaal en dus bijvoorbeeld naast BTW ook met VAT te maken krijgt.

Eigenlijk kunnen we een lang verhaal opstellen, maar advies van een BTW specialist draait voor het overgrote deel om het onderzoek naar risico’s en het optimaliseren van de BTW voor bedrijven. Dit betekent niet alleen de dagelijkse BTW afdragen en terugvragen, maar ook het optimaliseren van Belasting Toegevoegde Waarde bij andere transacties. Bijvoorbeeld bij:

  • Advieskosten verkoop onderneming
  • Vastgoed of onroerend goed
  • Zakendoen in en met het buitenland
  • VAT

Een BTW specialist is belangrijk om BTW af te dragen en terug te vragen, maar ook met optimaliseren kan een BTW specialist helpen. Bijvoorbeeld bij verkopen van een bedrijf of investeren in vastgoed. Ook bij zaken doen in het buitenland kan een BTW specialist van toegevoegde waarde zijn.

Wat zijn de advieskosten van een BTW specialist?

Onze BTW specialisten zijn open over wat advies kost. Hierbij kunt u kiezen voor het uurtarief of vooraf een vast tarief afspreken. Een vast tarief is in veel gevallen veel goedkoper en heeft daarnaast als voordeel dat u weet waar u financieel gezien aan toe bent. Overigens levert BTW optimaliseren vaak een enorme besparing op en beperkt een goede controle van uw BTW de risico’s voor uw onderneming.

BTW advies buitenland

Het leveren van diensten aan het buitenland maakt het onderwerp ingewikkelder. Het is dan immers de vraag of de belasting in Nederland of het buitenland moet worden afgedragen. Uitgangspunt is dat diensten worden belast in het land van de opdrachtgever. Zoals altijd is er een aantal uitzonderingen op de regel. Het ondernemersplein geeft hiervan een handige opsomming:

  • diensten die te maken hebben met onroerend goed, bijvoorbeeld onderhoud;
  • personenvervoer;
  • diensten die te maken hebben met cultuur, kunst, sport, wetenschap, ontspanning of onderwijs. Bijvoorbeeld muziekuitvoeringen, sportevenementen, wetenschappelijke beurzen en kermissen;
  • diensten van restaurants en cateringbedrijven;
  • verhuur van een vervoermiddel voor maximaal 30 dagen of verhuur van een schip voor maximaal 90 dagen.

Overigens heeft de Belastingdienst een handige tool ontwikkeld zodat u zelf vast kunt onderzoeken of uw dienst in Nederland of het buitenland wordt belast. Vanzelfsprekend kan een BTW specialist daarbij adviseren.

Btw advieskantoor

Bij LegalSpot zijn verscheidene BTW advieskantoren aangesloten. Elk BTW advieskantoor heeft voor u een echte BTW specialist binnen dit vakgebied. Zoals we eerder aangaven, is immer niet elke fiscalist ook een BTW specialist.

 

Lees verder...