Ik zoek een:

Is dit ook interessant voor u?

Internationaal belastingadvies

Internationaal belastingadvies is geen gemakkelijke materie, want er komt veel bij kijken. Of het nu gaat om particulieren of bedrijven. Zorg er met onze fiscalisten gespecialiseerd in internationaal belastingadvies voor dat u nooit 

Internationale belastingadviezen vragen een goede inkijk in de situatie van u of uw bedrijf. Heeft u inkomsten uit het buitenland of heeft u onroerend goed in het buitenland?

En wat zijn de regels voor winst uit onderneming of winst uit scheepvaart of luchtvaart als u internationaal zaken doet? Gaat het wellicht enkel om salarissen van bestuurders of commissarissen of wilt u ook belastingadvies over dividenden en royalty's?

Particulieren

Als particulier is het vooral zaak om te kijken waar uw inkomsten vandaan komen. In welk land werkt u en ontvangt u een inkomen uit het buitenland? 

Fiscaal advies wonen in het buitenland

Als u wilt gaan wonen in het buitenland moet u zichzelf een aantal korte vragen stellen. Het kan zijn dat u voor uw werk naar het buitenland moet verhuizen, maar het is ook goed mogelijk dat u in het buitenland wilt gaan wonen omdat u een zeker fiscaal voordeel wilt behalen of van uw pensioen wilt gaan genieten. Zo zijn huizen in het buitenland veelal stukken goedkoper dan huizen in Nederland.

Als u gaat wonen in het buitenland, maar blijft werken in Nederland, dan is er eigenlijk niets aan de hand. De belasting rekent gewoon inkomstenbelasting met u af in Nederland, maar u moet ook belastingaangifte in het buitenland doen.

M-formulier

U moet opletten, dat het in het jaar van uw verhuizing naar het buitenland, of emigreren naar het buitenland zoals dat officieel wordt genoemd, niet mogelijk is om digitaal belastingaangifte in Nederland te doen. U moet dan aangifte doen via het M-formulier

Conserverende aanslag

U kunt bij de belastingdienst ook in aanmerking komen voor een speciale regeling. Als dit zo is, dan wordt een conserverende aanslag opgelegd.

Sociale verzekeringen

Bij een verhuizing naar het buitenland waarbij u blijft werken in Nederland moet u ook goed letten op de sociale zekerheid, zoals verzekeringen. Dat moet u in Nederland blijven regelen en betalen.

Bedrijven

Bedrijven krijgen met heel andere zaken te maken. Als eigenaar of directeur van een bedrijf is het belangrijk om te kijken hoe de winst uit uw onderneming internationaal wordt verdiend en waar de winst wordt behaald. Zo kunnen fiscaal aantrekkelijke structuren er voor zorgen dat de belastingdruk van uw onderneming fors kan worden verlaagd. Bijvoorbeeld op gebied van winst uit uw onderneming, maar ook met betrekking tot royalties en dividenden.

Er moet onderscheid gemaakt worden en worden bepaald of iemand binnnelands of buitenlands belastingplichtig is. Het is daarom nuttig om te kijken naar de heffingsbevoegdheid van landen als u in Nederland woont, maar een aandeel heeft in een bedrijf in het buitenland of als u een buitenlandse nationaliteit heeft, in het buitenland woont en dus buitenlands belastingplichtig bent, maar wel een aanmerkelijk belang heeft in een Nederlandse vennootschap.

Hierbij bestaat het onderscheid in "treaty underride" en "treaty override".

Internationaal belastingadvieskantoor

Onze internationale belastingadvieskantoren vindt u door heel Nederland. Kijkt u hieronder voor onze internationale belastingadviseurs:

Internationaal belastingadviseur Amsterdam

Internationaal belastingadviseur Den Haag

Internationaal belastingadviseur Rotterdam

Internationaal belastingadviseur Eindhoven

Internationaal belastingadviseur Utrecht

 

 

Lees verder...