Ik zoek een:

Is dit ook interessant voor u?

Zetelverplaatsing

Zetelverplaatsing

Zetelverplaatsing van uw vennootschap is een manier om fiscaal voordeel te behalen. Dat dit niet altijd het geval is, blijkt uit het feit dat vennootschapsbelasting in Nederland 20 of 25 procent is, afhankelijk van de winst die uw vennootschap maakt.

Zetelverplaatsingen komen toch vaak voor. Wij leggen u kort uit waarom, zodat u met een van onze fiscalisten kunt bespreken of zetelverplaatsing naar het buitenland of juist een zetelverplaatsing naar Nederland voor uw vennootschap interessant is.

Grensoverschrijdende omzetting

Grensoverschrijdende omzetting is goed mogelijk binnen de Europese Unie. Grensoverschrijdende omzetting van de vennootschap is misschien niet direct terug te vinden in de wet, er is ondertussen wel een goed kader ontstaan door twee bekende arresten. Het arrest dat iedere jurist krijgt tijdens zijn studie is het Cartesio-arrest. Later is daar het VALE-arrest bijgekomen.

Deze arresten geven het kader aan met vereisten voor grensoverschrijdende omzetting van vennootschappen. Lidstaten van de Europese Unie mogen beperkingen opleggen, maar eigenlijk wordt de vestigingsvrijheid steeds groter.

Dit geldt zowel voor landen waaruit vennootschappen vertrekken als lidstaten waarnaar vennootschappen zich verplaatsen.

Zetelverplaatsing naar buitenland

Zetelverplaatsing naar buitenland heeft naast juridische ook fiscale gevolgen. Grensoverschrijdende zetelverplaatsing kan fiscaal aantrekkelijk zijn voor uw vennootschap. Of het nu gaat om een zetelverplaatsing naar Belgie, Zwitserland, Luxemburg of Cyprus. Zetelverplaatsingen regelt u met onze fiscalisten die, als het nodig is, voor u samenwerken met goede notarissen om alle formaliteiten van zetelverplaatsing te regelen.

Een zetelverplaatsing naar het buitenland moet juridisch en fiscaal goed worden onderzocht, anders kan het nadelig zijn voor uw vennootschap en de te betalen belasting.

Zetelverplaatsing naar Nederland

Zetelverplaatsing naar Nederland is uiteraard ook mogelijk. Dat een zetelverplaatsing van de Antillen, zoals Bonaire of Curacao naar Nederland erg lastig is, is al vaak uitgelegd op internet. Zetelverplaatsing van Curacao naar Nederland of van Bonaire of Aruba naar Nederland blijft lastig. Mocht u de mogelijkheden eens willen bespreken, neem dan contact op met een van onze fiscalisten of fiscaal juristen gespecialiseerd in zetelverplaatsing.

Lees verder...