Mag je zomaar documenten van een bedrijf naar jezelf mailen? Dat is jouw vraag lijkt me. Dat je met het mailen van bedrijfsdocumenten naar jezelf de geheimhoudingsplicht schendt lijkt logisch. Het is in het verleden vaker gebeurd dat werknemers documenten van de werkgever naar zichzelf mailen. Jij noemt het voorbereiding. Goede woordkeuze, maar je bereidde je dus voor op de overstap van je oude werkgever naar de nieuwe en vond de informatie uit documenten te handig om niet te kopieren.
Jouw werkgever heeft ontdekt dat je deze documenten naar jezelf hebt gemaild. Waarschijnlijk vraagt jouw oude werkgever niet van je om iets te tekenen, maar heeft deze jou een brief gestuurd waarin het vermoeden wordt uitgesproken dat je deze documenten mogelijk gaat gebruiken voor de nieuwe werkgever.
Reden waarop je waarschijnlijk wordt aangesproken is het "onrechtmatig doorsturen van bestanden". Mogelijk is er ook een schadebedrag aan verbonden.
Mag het nu of niet?
Uit aangehaalde bron en bijbehorende rechtszaak blijkt, dat het mailen van bedrijfsdocumenten naar jezelf niet per definitie schending van geheimhoudingsplicht of het IT-reglement betekent. De werkgever blijft verantwoordelijk voor deze afspraken over het mailen van bedrijfsdocumenten naar privé.
Toch is er een goede kans dat jouw oude werkgever hier een zaak van maakt. Het inschakelen van een jurist arbeidsrecht is dan niet onverstandig.
Geschreven door lawsome op
22 November 2016 om 8:41.
Beantwoorden