Wat kun je doen als je tijdelijk contract te laat wordt verlengd? Dat zal ik kort proberen uit te leggen. Sinds 1 januari 2015 is de wet namelijk veranderd en geldt een termijn van 1 maand voor de datum waarop het contract afloopt. Voor die termijn van 1 maand moet jouw werkgever je schriftelijk mededelen of jouw contract wordt verlengd of niet. In jouw geval was de werkgever te laat.
Niet om lelijk te praten, maar nu lijkt het alsof de werkgever met deze verlenging van een maand probeert onder schadevergoeding uit te komen. Maar dat lukt niet. Jouw werkgever heeft te laat opgezegd en zich niet gehouden aan de aanzegtermijn van 1 maand. De werkgever is daardoor schadeplichtig.
Als je bent blijven werken heb je recht op een schadevergoeding die maximaal een maand is. Op dit moment komt dat voor jou neer op 10 dagen salaris. Namelijk van 14-11-2016 tot 24-11-2016, maar dit loopt dus op tot maximaal een maand.
Wat moet je doen als te laat is verlengd?
Lastige is dat jouw werkgever heeft gezegd dat je contract wordt verlengd, maar dit te laat heeft gedaan. Je zult met een jurist arbeidsrecht moeten uitzoeken of sprake is van stilzwijgende verlenging. In mijn ogen wel, want jou is niet schriftelijk medegedeeld dat je contract wordt verlengd en onder welke voorwaarden dat dan zou zijn. Stilzijwgende verlenging geldt dan voor dezelfde periode als jouw oude contract. Daarnaast blijft jouw baas verplicht om de schadevergoeding te betalen. Maar goed, om fouten te voorkomen: raadpleeg een jurist of advocaat die je hierbij begeleiden kan.
Let op! Je moet dit nu gaan regelen, want je moet binnen 2 maanden een procedure starten bij de rechtbank om je schadevergoeding te kunnen opeisen. De periode van twee maanden is gaan lopen vanaf de einddatum van jouw tijdelijke contract.
Geschreven door lawsome op
24 November 2016 om 13:18.
Beantwoorden