Graag wil ik u een vraag stellen wat mij geheel onduidelijk is.
In jann 2018 heeft de geschillencommissie voor de zorg een uitspraak gedaan ivb een zorginstelling het handelen van sommige personen en wel zijn 5 van de 7 klachten aangenomen.
In December 2017 is de zelfde zaak alleen tegen een zorgverlener hfd behandelaar een uitspraak gedaan bij het regionaaltuchtcollege te Eindhoven op 6 punten schuldig verklaard en en berisping.
In 20 november 2018 heeft de zaak regionaaltuchtcollege voorgezeten bij het Centraaltuchtcollege te Den Haag,exact de zelfde zaak..werd deze hfd behandelaar op 5 punten vrij gesproken en 1 punt schuldig.
Zo als u leest 3 uitspraken in de zelfde zaak...2 tuchtzaken en een geschillenzaak.
De uitspraken tuchtcolleges snap ik,maar wel onbegrijpelijk.deze uitspraak is bindend dat begrijp ik en is helder.
De uitspraak geschillencommissie voor de zorg begrijp ik ook.is ook bindend.begrijp ik ook.
Nu mijn vraag. de geschillenc.v.d.z. zegt schuldig 5 punten ,dat mag niet.
Het Centr.tuchtcoll. zegt onschuldig deze 5 punten mogen wel.
En beide uitspraken zijn bindend...onbegrijpelijk voor mij.
Hoe kan nu de ene nee zeggen mag niet.... en de andere zegt ja mag wel.
Als ik nu bv tegen de uitspraak geschillen commissie tegen de schuldige een ceville rechtzaak aanspan tegen bepaalde punten waar in hij schuldig is verklaard bij de geschill.comm..dan beroept hij zich op de uitspraak van het tuchtcollege natuurlijk want van die mag hij wel deze zaken doen en van de andere mag hij het niet.
Welk eerlijk recht rest mij dan nog? eigenlijk niets zoals ik dat zo zie.
Daarom leg ik mijn vraag bij u voor misschien heeft u een antwoord.
Mvgrt
Ton Eijsvogels. Heerlen 6412hc 67.
0
Geschreven door ton op
26 November 2018 om 21:58.
Antwoorden
Annemiek Machielse
Legalspot Adviseur
2 96
Beste Ton,
Het is allereerst goed om te bekijken of de partijen wel dezelfde zijn. Mogelijk is dat bij de geschillencommissie de zorginstelling en bij de tuchtcolleges 1 specifieke behandelaar. De uitspraak van het tuchtcollege zegt dan alleen iets over die persoon en niet over de hele zorginstelling. Op die manier kunnen dus onderling tegenstrijdig lijkende uitspraken naast elkaar bestaan.
De uitspraak van de geschillencommissie blijft gewoon staan als niet op tijd naar de rechter is gestapt. Meestal moet dat binnen 2 a 3 maanden. Dat staat waarschijnlijk in de brief die u bij de uitspraak heeft ontvangen. Gelet op de datum van de uitspraak (januari 2018 geeft u aan) kan die uitspraak niet meer worden aangetast.
Succes!
0
Geschreven door Annemiek Machielse op
29 November 2018 om 8:56.
Beantwoorden