Situatie is als volgt: in juni is onze (schoon)moeder overleden. Zij stond sinds juli 2015 onder bewind i.v.m. schulden, wij hebben al jaren geen contact gehad met haar. Wij hebben aangegeven verder niets met de erfenis van doen te willen hebben, maar als wij verwerpen komt deze terecht bij onze kinderen. Uit een klein overzicht van haar bewindvoering blijkt dat er wellicht een positief saldo overblijft, waardoor een machtiging om te verwerpen namens de kinderen niet wordt afgegeven.
De bewindvoerder heeft aangegeven dat zij een verklaring van erfrecht nodig heeft om aan ons verantwoording af te leggen. Heeft zij die niet, dan zal ze verantwoording afleggen aan de rechtbank. Betekent dat nu, dat als wij verder niets doen, de rechtbank de erfenis zal afhandelen? En kunnen er dan alsnog kosten op de erven verhaald worden? Niemand lijkt ons helder te kunnen uitleggen wat we moeten doen of juist niet moeten doen.
Doordat het lang heeft geduurd voor we überhaupt duidelijkheid hadden over e.e.a., zitten we nu enorm krap in tijd om nog dingen te kunnen ondernemen. Ik hoop dat iemand ons duidelijk advies kan geven over wat nu te doen.
Geschreven door Anirbas op
1 August 2018 om 21:10.