Ik zoek een:

Is dit ook interessant voor u?

Jurist gezondheidsrecht

Jurist gezondheidsrecht

Een jurist gezondheidsrecht is een specialist die op een zeer breed vlak kan helpen binnen de gezondheidszorg. Voornamelijk kunnen juristen gezondheidsrecht ziekenhuizen en zorginstellingen adviseren. Anders dan gezondheidsrecht advocaten zullen deze juristen niet snel optreden namens patiënten om een juridische procedure tegen een ziekenhuis te starten.

Wanneer kan je een jurist gezondheidsrecht inhuren?

Over het algemeen kiezen ziekenhuizen, zorginstellingen, zorgverzekeringen en commerciële bedrijven binnen de gezondheidszorg ervoor om een jurist gezondheidsrecht in te huren.

Rechtsgebieden waarvan deze juristen kennis hebben zijn onder meer aansprakelijkheidsrecht, intellectueel eigendom en medisch tuchtrecht. Daarnaast neemt de privacywetgeving uiteraard een belangrijke plek in binnen de gezondheidszorg en het gezondheidsrecht.

Vaak wordt gevraagd waarom intellectueel eigendom voorkomt binnen het gezondheidsrecht. Dit komt omdat ziekenhuizen regelmatig onderzoeken en uitvindingen doen. Hierbij is het belangrijk dat de resultaten van onderzoeken worden beschermd. Daarnaast vragen ziekenhuizen ook zeer regelmatig een octrooi aan. Hiermee kunnen ziekenhuizen hun uitvindingen proberen te beschermen.

Daarnaast kunnen bedrijven samenwerken met ziekenhuizen. Deze bedrijven kunnen bijvoorbeeld nieuwe medicijnen uitvinden en onderzoek doen naar betere stents.

Wat zijn de kosten van een jurist gezondheidsrecht?

Elke zaak is anders. Maar ook de manier waarop je een jurist gezondheidsrecht wilt inhuren. Is het voor een bepaald project of een bepaalde periode? Wellicht wil he de jurist wel vast in dienst nemen. Dat snappen wij als geen ander. Daarom bespreken onze juristen altijd graag vooraf de situatie en mogelijkheden zodat we aan de hand daarvan een schatting van de kosten kunnen maken.

Juridisch advies gezondheidsrecht

Zo als je hebt kunnen lezen staan onze juristen gezondheidsrecht ziekenhuizen, zorgverleners, bedrijven en zorgverzekeraars bij. Hierbij zullen wij er altijd op letten dat geen conflicterende belangen ontstaan. Op die manier zijn onze juristen gezondheidsrecht al jarenlang beeldbepalend binnen het gezondheidsrecht en kan je er op rekenen dat je goed juridisch advies krijgt tegen redelijke kosten.

Lees verder...