Ik zoek een:

Is dit ook interessant voor u?

Jurist hippisch recht

Juridisch advies op gebied van hippisch recht? Hippisch recht is een groter rechtsgebied dan velen denken. Er zijn namelijk nog al eens geschillen binnen de hippische sport. Dit komt waarschijnlijk omdat er vaak veel geld mee is gemoeid.

Wat is hippisch recht?

Hippisch recht is het geheel aan wetten en regelgeving waar u mee te maken krijgt binnen de paardensport. Het kan dan gaan om de aankoop en verkoop van paarden, maar zeker ook de geschillen die ontstaan bij paardenfokkerij en verborgen gebreken bij paarden en bij de aankoop en verkoop daarvan.

Interessante hierbij is, dat u eigenlijk alles over hippisch recht terugvindt in het burgerlijk wetboek, bijvoorbeeld over het verbintenissenrecht. Geschillen binnen het hippisch recht waarbij een jurist nodig is gaan namelijk nogal eens over:

  • Wie is de eigenaar van het paard?
  • Geschil over eigendom paard
  • Koopovereenkomst en ontbinding koopovereenkomst
  • Huurovereenkomst en opzeggen huurovereenkomst manege
  • Schulden en retentierecht
  • Echtscheiding en paarden
  • Gescbuhil met de manege
  • Geschil met paardenfokker
  • Verborgen gebreken paard

Juridisch advies hippisch recht

Een jurist met specialisatie hippisch recht kan u helpen bij alle zaken omtrent hippisch recht. Een jurist is weliswaar niet altijd nodig, soms kunt u zelf naar de kantonrechter stappen, maar een jurist gespecialiseerd in hippisch recht inschakelen is wel aan te raden. Want u kunt misschien kosten besparen door zelf naar de rechter te stappen, maar als u iets verkeerd doet, dan mislukt uw poging om uw gelijk te halen.

Juristen gespecialiseerd in hippisch recht kunnen u gewoon goed en voordelig helpen. Ook in gevallen waarin u ook zelf de stap naar de rechter mag maken.

Gaat het bijvoorbeeld om een geschil over een vordering die lager is dan € 25.000,- dan kunt u zonder jurist uw zaak voorleggen aan de kantonrechter. Betreft het een geschil over de huur, dan is ook geen jurist nodig. In dergelijke gevallen is het desondanks beter dat u toch voor een jurist hippisch recht kiest.

Kiest u op deze pagina uit juristen gespecialiseerd in hippisch recht of kies voor een jurist die u helpt per specifiek geval zoals:

Kortom, krijgt u te maken met hippisch recht en wilt u goed juridisch advies op gebied van hippisch recht? Kies dan op deze pagina uw jurist met specialisatie hippisch recht.

Lees verder...