Ik zoek een:

Is dit ook interessant voor u?

Mediator strafrecht

Krijgt u te maken met een strafzaak? Bekijk dan wat de mogelijkheden zijn om uw strafzaak ook door een mediator te laten bekijken en of dit wenselijk is.

Dit kan als verachte of dader, maar ook als slachtoffer.

Zeker als u met het slachtoffer tot een overeenkomst komt kan mediation in strafzaken wenselijk zijn en wordt een vaststellingsovereenkomst opgesteld met betrekking tot bijvoorbeeld schadevergoeding.

De zaak gaat terug naar de Officier van Justitie of de rechter die vervolgens zullen bepalen of de zaak onder voorwaarden geseponeerd wordt of dat toch ook een straf volgt.

Bent u slachtoffer van een misdrijf? Ook dan kan het helpen om de dader onder ogen te komen en afspraken met de dader te maken. Zo kan u worden gecompenseerd op een voor u acceptabele manier.

Mediation in strafzaken

Een mediator gespecialiseerd in strafzaken wordt steeds vaker ingeschakeld. Maar waarom wordt gedacht aan mediation bij strafzaken en stafrecht? Dat lijkt een vreemde combinatie. Kan iemand die een misdrijf heeft gepleegd zo eenvoudig om tafel gaan zitten met het slachtoffer?

Nee, iemand die een misdrijf heeft gepleegd komt niet altijd in aanmerking voor mediation bij strafzaken. Het Openbaar Ministerie kan dit bepalen en bepaalt per geval of mediation bij strafzaken werkt.

 

 

Lees verder...